27 personer vill ut med EFS

Jag sitter på EFS utlandsmissionsråd och är glad. Väldigt glad. Så pass att det ryser i min evangelistsjäl. Gläd dig med mig över:
• En utlandsavdelning på plats med Erik J och Erik A som oförtrutet jobbar med sjuttielva saker som ligger framför. Vi firade i torsdags med smörgåstårta och varsin spetsbladig kaktus till bröderna med kommentarer om deras spetskompetens och att blommor måste kunna klara sig när deras husse är på långa resor.
• Försoningsframstegen inom världens näst största lutherska kyrka Mekane Yesuskyrkan. Så här skriver vår utsände Kersti Karlsson: ”Vid sitt Assembly i december beslöt AASECMY (den del som bröt sig ur tidigare) att upplösa sig själva, nästan enhälligt, 106 för och 6 mot. De som jobbat centralt kommer att anställas av Mekane Yesus, och en ny synod bildas för Addis Abeba. Detta kommer att firas i samband med den stora missionskonferensen som ska hållas på seminariets område nästa helg, den 15 – 17 december. Förmiddagsgudstjänsten kommer att ägnas åt detta.” Det är så kraftfullt när försoning segrar över splittring. Vi har Erik J på plats.
• Samma eftermiddag kommer missionärer att avskiljas för tjänst i missionsländer, utsända av den nya missionsorganisationen inom Mekane Yesus som heter International Missionary Society (IMS). En sån glädje och utmaning tillbaka till oss.
• Då är det otroligt spännande att få sitta och samtala om vad Herren har för missionskallelser i beredskap för EFS framöver. Vi sitter t.ex. med förfrågningar om delvis onådda folkgruppen i Tanzania, möjligheten att kanske jobba tillsammans med IMS, en nyinkommen motion till EFS årskonferens om en satsning tillsammans med den expanderande lutherska kyrkan i Mordvinien och en förfrågan från Wycliffe/Folk och språk om att stå med i bibelöversättningsarbete!
• Salt utmanar EFS till en gemensam Missionskonferens 2011.
• Vi har sedan det blev känt att EFS tar hand om utlandsadministrationen fått intresseförfrågningar från 27 (!!!!) personer om att på olika sätt få resa ut i EFS tjänst. Hur förvaltar vi det förtroendet?

Tre reflektioner:
1. Vad vill Gud med allt detta? Vi behöver frimodighet, klokhet och urskillningsförmåga.
2. Vi ska se upp så att vi i entusiasmen inte glömmer viktiga grundprinciper i mission som att noga lyssna på våra partners önskemål och prioriteringar, undvika att skapa beroenden genom att först tänka att vi ska ge pengar och att vi måste tänka långsiktigt, holistiskt och tillsammans med andra.
3. Låt oss använda vår böneperiod mellan Påskdag och Kristi himmelfärdsdag till att fråga Gud om ledning för framtiden!

En reaktion på “27 personer vill ut med EFS

  1. Börje i Huså

    Mera av en slump halkade jag in på din blogg Stefan. Har skummat igenom vad du skrivit på den här platsen sedan du började och min första reaktion var förundran över att så få har kommenterat dina inlägg. Är intresset för vad du tar upp så ljumt, eller har man ännu inte hittat detta forum för tankeutbyte? Framtiden får utvisa. Lite reklam för bloggen skulle kanske göra susen. Jag är även förundrad över att frågan om homovigslar berörts marginellt. Får nöja mig med det här så länge.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *