Det finns mer – sommarhälsning

Jag lufsar i skogen och lyssnar på en underbar predikan om att det finns mer att få ta emot från Gud. Det är väl så självklart som något kan vara, kanske du tänker. Inte för mig. Jo, i teorin. Men plikterna, kraven och tillkortakommandena släcker ner längtan för mig.

Det finns mer att få ta emot från Jesus. Egotrippat? Men hela Guds väsen är vänt också mot mig. Inte bara mot mig, men också mot mig. Det är det Jesus är: Guds hjärta, Guds öga, Guds hand. Guds gåva, Guds flöde, Guds källa, Guds generositet. För mig utgiven.

Jag skäms över att jag har så lite förväntan, över att jag låter synder hindra mig från att ta emot mer från Gud, över att informationsflödena och tingen får fylla utrymmena och skapa tomhet, över att jag försummar mötesplatserna med en Levande. Men skäms inte Stefan, vänd (dig) om!

Det finns mer därför att Du är Du den är. Du vill locka mig in i din ständiga närvaro. Du vill fösa undan spindelväven, riva undan bråten, tömma slaskhinken och fria mig, lätta mig, fylla mig.

Du vill använda mig – under semestern. Det är inte slit, det är förunderligt. När jag vilar verkar Jesus i mig, när jag vilar från mina verk. Det finns mer av Din ledning, av Dina viskningar, av Ditt tilltal, av Dina tecken, av Din närvaro i dina minsta här på jorden.

O, Du källa. O, Du mylla. O, Du eld. O, Du vind. O, Du smekning.

Gud vill komma mig närmre. Det finns mer att lämna, mer att avklädas, mer att utforska, mer att upptäcka, mer att få ge, mer att gråta över, mer att glädjas över. Mer av samtal, möten, berättelser. Det finns mer Liv, mer Ande, mer Nåd, mer Jesus, mer Verklighet. Mer av Din renhet, mer av Din skönhet, mer av Din klarhet, mer av Din ljuvlighet.

Semester av Gud. Semester med Gud. Semester i Gud. Semester för Gud.

En reaktion på “Det finns mer – sommarhälsning

  1. Johanna Lundström

    Tack Stefan för dessa bloggtankar! De blev en påminnelse om sådant jag måste komma ihåg, och en uppmuntran till sådant Gud vill att jag ska glädja mig över.
    Välsignelse!
    /Johanna

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *