För Gud och för mänskligheten: sebege

Imorgon startar Sebege-insamlingen till förmån för förföljda kristna och andra.
Ja, startar, den har redan startat. Gåvor har redan börjat strömma in. Jag förstår det, för detta berör oss djupt som kristna syskon och vänner till mänskligheten. Det passar bra att insamlingen kommer igång så att vi inte riskerar att glömma det långt utdragna lidande som människor lider.

Flyktingströmmarna verkar inte sina. Och även om en del är i fystisk säkerhet så väntar en vinter med svåra umbäranden i form av köld, matbrist och sjukdomar, själsligt lidande i form av sorg över saknade familjemedlemmar och vänner, parat med omöjlig hemlängtan och andligt lidande med avsaknad av kyrkor och biblar, ledare och ordnade förhållanden för gudstjänster. Det är outhärligt att tänka på barnen och de gamla, på unga änkor, uppgivna familjefäder och förtvivlade mammor.

Men vi behöver inte bara tänka på och se dem. Vi kan be och vi kan ge. Är det inte dags att ge av hjärtat, av medlidande, av solidaritet, av givmildhet, av Kristi kärlek, på Guds kalllelse och Andens maning!!

Gå in på efs.nu och se videoklippen. Ta dig den tiden! Låt dig beröras och hjälp till så att ni gör någon eller några av de följande söndagarna till insamlingshögtider för Kristi lidande kropp och för medmänniskor i svår nöd.

Nu är vår tid, vår möjlighet, vår sorg över människan och vår glädje över att kunna betyda något för det goda, för Gud och för mänskligheten.

2 reaktion på “För Gud och för mänskligheten: sebege

  1. Pingback: EFS stödjer utsatta kristna grupper | Familjen Nordén i Addis Ababa

  2. Pingback: EFS stöder utsatta kristna minoriteter | efterkristus.nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *