Gratis men dyrt eller Fötter och frikostighet

Här kan du få fötterna tvättade, fotmassage, förbön. Montertexten föranleder en hel del förundrade blickar och rätt många besök i Budbärarens och EFS i Västsveriges annorlunda monter på Bokmässan. Jag fick vara med under fredagen i den annorlunda oas med källa, dricksvatten och stora handfat där trötta besökare kunde få en stunds avbrott. ”Är det gratis?”. ”Ja, hela saken är gratis!” Och så var samtalet inne på evangeliet om att Gud älskar oss för Jesu skull. Det blev många goda samtal under helgen i bokmässans mest annorlunda monter.

Bokmässan är för övrigt en fascinerande mötesplats för människor och tankar. Bokmässan blir en symbol för ett mångfacetterat och demokratiskt Sverige, där litet och stort, barnsligt och akademiskt, kommersiellt och kulturellt, kristet och okristet får plats. Den är också en symbol för kunskapens träd på gott och ont. Så här mångfaldigt och tvetydligt blir det när människan brer ut sig i världen.

Evangeliet är gratis, ett icke-kommersiellt erbjudande, en motpol till allt presterat och förtjänat. Att sprida det är i grunden också gratis. Men att uppmuntra, inspirera, stödja, ge redskap och skapa mötesplatser för evangeliet är inte gratis. Så därför var Ängelholm och G 2011 i EFS-Kyrkan lördagens anhalt. Stora delar av kyrkans folk fanns på plats, antingen som det vältrimmade 23-personersteamet som skapade den internetsända festkvällen, eller som miljö för det festliga programmet. Andra halvlek av EFS satsning på att täcka in delar av underskottet i det egna kapitalet.

För att inspirera till 3G:n, glädje, givande och gemenskap, så berättade vi givetvis med hjälp av soffsamtal, intervjuer, Skype-kontakter, musik, humor och allvar, om vad EFS är, vill och gör. Jag tror att vi når över 2 miljoner även i år, för än är inte initiativen runt om i landet över! I det resultat vi har hittills ligger två större gåvor på vardera 500000! Chansen att ge till denna extra insamling finns fortfarande. Och oavsett givandet, så innehåller de 2 x 45 minuternas sändning mycket bra information om EFS arbete. Det är väl värt att se det, själv eller tillsammans, för att sprida kunskap om oss. Det finns säkert många nya och nyfikna som skulle få mycket hjälp av detta proffsiga program! Det ger glädje och gemenskap kring vår kallelse att som missionsrörelse i Svenska kyrkan hjälpa människor att leva nära Jesus. Se det på efs-kyrkan.tv!

Och dessutom är nödhjälpsinsamlingen till Afrikas horn uppe i över 850 000 kronor. Det finns ett stort engagemang i EFS för både människors välfärd och frälsning. Tack alla frikostiga givare och alla i Ängelholm och på EFS kansli för ett strålande arbete!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *