Guds rike tältar i Västergötland

Jag har fått en god start på en ny arbetstermin. Efter några dagars samtal med ledare för Mekane Yesuskyrkan om relationerna med Svenska kyrkan och EFS, fick jag landa i en kombination av EFS-vardag och Salt-fest.

1500 scouter varav 550 ledare på gården Sällerhögs marker i Västsverige. Markägaren Jan-Olof har tömt ett antal förråd och lador för att skapa suveräna möjligheter för scoutlägret Patrullriks patruller att slå upp sina tält runt om. Förberedelserna har pågått i nästan tre år. Här skallar scoutropen, röken från eldstäderna stiger, äventyren händer i skogen, musikbanden spelar i tonårssocknen, missionsmarknad samlar in för Barn i alla länder, allt varvat med sång, andakt, predikan, bön. Ett underbart uttryck för vad EFS och Salt vill vara.

Här finns viktiga och naturliga helheter i en helhetssyn på tillvaron: gemenskap över generationerna med barn, ungdomar och familjer. Här finns skapelsen och kroppen med lika självklart som gudstjänst och Jesusbudskap. Här pratas och görs mission om både barns rättigheter, miljö och vikten och möjligheten att få vara Guds barn tack vare Jesus. Både på Afrikas horn och i Sverige.

Det har varit starkt att få möta många av de ledare jag lärde känna något under mina korta år som distriktsföreståndare i väst. Så många som troget fortsatt i sina församlingar och föreningar, som ledare och förebilder. Tänk vad ni ledare, en del anställda, men de flesta frivilliga, betyder när ni satsar tid på barnen och ungdomarna vecka ut och vecka in. Evangeliet ges vidare till nya generationer. EFS är en Jesusrörelse och en lekmannarörelse, det blir så tydligt. Tack för fina dagar!

En reaktion på “Guds rike tältar i Västergötland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *