Vad gör vi med uppståndelsen?

Vi lever efter påsk. Vi har firat skärtorsdag med den första måltiden i Guds nya rike. Vi har firat långfredag, the Good Friday, då Jesus sonade all synd och bar bort all skuld. Vi har firat påskdag med seger över döden, djävulen och destruktionen. (Inom parentes sagt så  borde vi kanske ha passat på att fira ännu mer! Påsken är ju mindre inpackad i konsumtion än julen och slipper konkurrens med tomtar och klappar. Jo, påskgodis och ett krympande antal påskkärringar, visst, men i gengäld är det vårtider med tussilago, vårlök och tjälskott åtminstone på mina breddgrader!)

Vi lever efter påsk. Vi har ett levande hopp. Här i tiden är Jesus med oss alla dagar, alla slags dagar, genom sin Heliga Ande. Och efter tiden ska vi få vara med honom alla dagar, ett evighetshopp grundat i Jesu kroppsliga uppståndelse vid en bestämd tidpunkt i vår historia.

Vi lever efter påsk. Alltså är det alltid för tidigt att ge upp, aldrig för sent att börja om och ständigt meningsfullt att leva ut vår tro i vardagen och vara beredd på Guds överraskningar.

Vi lever efter påsk. Alltså är det meningfullt att be, för vi tror på en uppstånden, levande, närvarande och aktiv Jesus Kristus.  (Inom parentes sagt så gjorde det inget att vi bad mer, om han nu är levande, här och nu, som vi ju tror! Säger att vi tror i alla fall… Jag tror att väckelse beror mycket på om vi i praktiken räknar med att Jesus är uppväckt!)

Vi lever efter påsk, alltid. Tiden efter är ett väldigt bra tillfälle att ha EFS och Salts böneperiod! Jag hoppas att du har sett bönefoldern mitt i den Budbärare som precis kom. Inte behöver jag påminna dig om att klippa ut den och lägga den, ja var blir den bäst uppmärksammad? I din bibel kanske, eller på nattduksbordet eller köksbordet? Eller kanske på toaletten. Jo det är ingen dum plats. Har du inte Budbäraren finnn foldern på EFS hemsida.

Vad ska vi göra med det faktum att Jesus uppstått från döden? Två saker: berätta om det och följa honom som lärjungar i vardag och samhälle.

Jesus är uppstånden! Ja, han är sannerligen uppstånden! Glad påsk!

En reaktion på “Vad gör vi med uppståndelsen?

  1. Anonymous

    Glad Påsk själv ! Vi kristna har i högsta grad levt med i Påskbudskapet.Därför är det verkligen glädjande att SVT för första gången haft många program som de ointresserade knappt kunnat missa. Höjdpunkten är ”The Bible” och om en kvart kommer sista delen.Vi måste leva i nuet och ta denna möjlighet att intressera andra.Jag har just haft mejldialog med Christer Sturmark som sett alla avsnitt och tycker att den är fantastisk.Du Stefan kanske skulle
    anknyta mer till vår vardag !

    Anders Bergstedt

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *