Viktig manifestation 14 oktober

Den 14 oktober ordnas en viktig manifestation I Stockholm:
Solidaritet med utsatta troende i världen

CIvilminister Stefan Attefall, Anders Wejryd och ett antal andra kyrkoledare i Sverige kommer med. Tyvärr är jag på tjänsteresa men vill på detta sätt uppmärksamma fler i EFS på denne viktiga manifestation

Så här står det i inbjudan från Svenska missionsrådet och Sveriges kristna råd:

Under lång tid har vi levt med vånda och oro över hur troende minoriteter förtrycks och förföljs i länder där vi trodde på en arabisk vår. Vi lider med Syrien och vi lider med norra Afrika, den senaste tiden med fokus på Egypten. Nyligen kom nyheter om våldsamheter i Kenya och i Pakistan. Listan över länder där religionsfriheten kränks kan tyvärr göras längre med exempel som Indien och Nigeria.

Den 24 oktober infaller FN-dagen när vi påminns om grunden till världssamfundets gemensamma grundvärde; att alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter.

Det är dags att tala om att vi är bekymrade. Vi behöver stå upp för alla människors rätt till tro. Vi behöver understryka – och visa på – att religioner i sig inte är våldsamma eller kränkande. Därför inbjuder Sveriges kristna råd i samarbete med Svenska missionsrådet till fackeltåg och opinionsmöte den 14 oktober.

Har du möjlighet att vara med så var det. Be för detta!

En reaktion på “Viktig manifestation 14 oktober

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *